Black Friday 2017: Késnek az ajándéknak szánt csomagok!

Késnek az ajándéknak szánt csomagok!


Őrjöngő, dühös emberek! Összeomlott a csomagküldők rendszere a rengeteg csomag miatt! A futárcégek nem tudják megfelelő időben elindítani a kiszállítást a munkaerőhiány miatt, így késnek a Karácsonyi ajándéknak szánt csomagok országosan mindenhol. Az ügyfélszolgálatok teljesen elérhetetlenek szinte minden csomagküldő szolgáltatónál, tehetetlen dühükben káromkodó ügyfelekkel találkozni az ügyfélszolgálati irodákban, illetve a közösségi médiában egyre szaporodó megosztásokban. Biztosan sokan emlékszünk rá, hogy ilyen és ehhez hasonló címeket lehetett olvasni 2016-ban a Black Friday-t követő hetekben, ugyanis a pár napig tartó kereskedelmi akciók miatt pillanatok alatt tömegesen megugró online megrendelések szinte minden területen kezelhetetlen logisztikai akadályokba ütköztek.

A kereskedők hiába adták át a megcímzett csomagokat a kiszállítóknak, a hagyományos és a népszerű futárszolgálatok sem voltak felkészülve ekkora mennyiségű csomagra és egyszerűen fizikai akadályokba ütközött ezeknek a raktározása, a feldolgozása és a kiszállításról még nem is beszéltünk. A hetekig elhúzódó probléma egyre inkább nyilvánvalóvá vált és az is, hogy ez alkalommal megoldhatatlan feladat lesz a szolgáltatoknak. A futárcégek egy része közleményben jelezte a pár napos késedelmet, sokan viszont egyszerűen hallgattak, valószínűleg a sokkoló döbbenettől. A vásárlók nagy része napokkal, hetekkel később kapta csak meg a csomagját, aki pedig december közepén rendelt kiszállítással, az csak a személyes szerencsecsillagának köszönhette, hogy az ajándékba kinézett, áhított termék még Karácsony előtt a címre ért és így bekerülhetett a fa alá.

 

Mi az, amit online vásárlóként tehetünk, hogy elkerüljük a csomagszállítási nagy tumultust?

Alapvetően keressünk Magyarországon webáruházat.  Ezt az általános szerződési feltételeknél egyszerűen meg tudjuk nézni, hogy milyen székhelyű cég működteti az áruházat. Kínából, Angliából, vagy akár Csehországból is biztosan tovább tart a csomag útja hozzánk. Nem beszélve arról, hogy ha bármilyen garanciális probléma adódik, annak az ügyintézése vagy nagyon drága, vagy nagyon nehézkes lesz majd, de előfordulhat az is, hogy egyszerűen lehetetlen lesz elérni ezzel kapcsolatban az ügyfélszolgálatot.

Iratkozz fel a hírlevélre! Az emberek sokszor rettegnek ugyan tőle, de nincs ebben semmi különös. pláne nem félnivaló. A hírlevelekben egyedileg biztosított kuponokat, kedvezményeket és ajánlatokat küldenek az áruházak a törzsvevőiknek, amiről sokszor csak innen értesülhetünk. Ráadásul, ha idővel úgy ítéljük meg, hogy nincs szükség az értesítésekre a továbbiakban, egyszerűen le lehet iratkozni róluk. A hírlevelekkel rengeteg olyan pénzt lehet megspórolni, ami aztán valami másra is elkölthető! A hírlevélben értesítenek bennünket arról is, ha valami miatt késedelemre számíthatunk, így első kézből kapunk erről információkat.

 Ami nagyon fontos, hogy rendeljünk időben!

BlackFriday pont egy olyan időpont, ami már viszonylag közel van a Karácsonyhoz, és amikor ma már minden magára valamit is adó webáruház különleges akciókkal várja a látogatóit! Így nemcsak rengeteg pénzt spórolhatunk a megfelelően időzített vásárlással, hanem mentesítjük magunkat a stressztől és az idegeskedéstől is, ha minden ajándék már jóval hamarabb megvan. Ráadásul november 24. még az az időpont, amikor akár 1-2 hét szállítási késedelem is talán belefér, így a futárszolgálatok problémaiból sem kell részesülnünk.

Ha megtehetjük és van az áruháznak raktár-átvételi pontja , akkor rendeljünk inkább személyes átvétellel. Így a visszaigazolást követően kényelmesen útba ejthetjük az átvételi pontot és így nem kell a csomagpostáshoz, vagy a Futár szeszélyeihez igazítani az időnket. Az áruházak általában 4-5 napig biztosan megőrzik a csomagodat, de ha szólsz, akkor akár 2 heted is lehet az átvételre.

Tökéletesen jó megoldás az egyre több helyre telepített csomagpont, átvételi pont, vagy csomagautomata is. Ezekben egyébként az a nagyszerű, hogy egyrészt sokszor olcsóbb megoldást jelent, mint a házhozszállítás, valamint hogy például egy csomag automatából, vagy egy hozzánk közeli non-stop benzinkútról egy tankolás alkalmával akár hajnal 2h-kor is kényelmesen és egyszerűen átvehető a megrendelt csomag.

Bárhogy is legyen, a legtöbbünknek ma már megkerülhetetlenek az online áruházak. Nincs annál kényelmesebb, mint ha például utazás közben a telefonról megejtünk egy ajándék beszerző vásárlást, miközben a valóban értékes időt nem rohangálással, meg vásárlással, hanem a családunkkal, vagy a szeretteinkkel tudjuk eltölteni.  Ne feledjük el, a legszebb ajándék minden család számára az együtt töltött idő! Karácsony előtt sokkal jobb egy adventi vásárban forralt bort iszogatva sétálgatni nyugodtan, mint az ajándékok miatt boltról-boltra járni és idegeskedni a tömegben!


Karkusz Károly

BlackFriday2017