Black Friday 2019: www.HobbyRendeles.hu >>>

A BlackFriday kifejezést és az ahhoz kapcsolódó akciós őrületet, mint olyan sok dolog Amerikából indult és gyűrűzött be Európába. Az időpontja egyébként egy konkrét nap, az Amerikában tartott Hálaadáshoz kötődik, az azt követő péntek lett hagyományosan a Black Friday. Ezen a napon szinte minden áruház óriási akciókat, leárazásokat tart szinte minden árukörben. Ezért érdemes ezen a napon vásárolni, hiszen sokszor akkora kedvezményre lehet szert tenni, vagy egyéb előnyhöz jutni, ami más akciós napon elképzelhetetlen.

Magyarországon talán 2013 körül jelent meg először számottevően. Nem is a hagyományos kereskedelemben, hanem az online téren indult el. Egy két éven belül – hála a bevezető időszakban részt vevő, normális hozzáállású online kereskedőnek – a hatalmas akcióknak köszönhetően futótűzként terjed el. Kimondhatóan ma már a legjobban várt akciós nap lett minden évben. Ugyanis a Karácsonyi ajándékvásárlás is kényelmesen és főként olcsóbban intézhető a fárasztó bolti tülekedés és cipekedés helyett.

Természetesen Magyarországon minden egy kicsit másképpen történik, az elmúlt években volt, aki nyáron is Black Friday tartott, volt, akinél 4-5 napig tartott a fekete péntek, volt, akinél minden hónapban minden péntek egyszerűen feketévé vált, a Black Friday vasárnapokról meg hát nem is lehet mit mondani. Azonban ma már elmondható, hogy hazánkban a Black Friday a komolyabb kereskedőknél egy viszonylag nagyobb árengedménnyel járó akciós időszak, mégpedig mindenképpen Karácsony előtt, főleg novemberben. Legtöbbször már nem is csak egy adott napra koncentrálódik, hanem egy bizonyos időszakban határozható meg. Ez lehet egy hétvége, de akár egy hét is. Természetesen a hagyományos kereskedelem is szeretne részt kapni belőle, de kijelenthető, hogy igazán az online kereskedelem profitál belőle. Hagyományosan a vevők ugyanis Black Friday alkalmával leginkább online keresik a kedvezményes ajánlatokat.