Az iPad és iPhone tulajdonosok a legjobb online Fekete Péntek vagy Black Friday vásárlók

Nem meglepetés, hogy az Egyesült Államokban egyre kisebb a PC felhasználók köre, hiszen már jóval többen használnak tabletet internetezésre és vásárlásra is, így a Black Friday vagy Fekete Péntek alkalmából is jóval több vásárlás történik tabletekről.

Egy Apple felmérés szerint 2012-ben a netes vásárlások 10%-a az Apple iPad készülékek használatával történt, és ide tartoznak a Black Friday vagy Fekete Pénteki vásárlások is, ami ugye Amerikában egy hihetetlenül népszerű esemény.

De nem csak a tableteket kedvelik, hanem használnak más, többféle intelligens, mobilozásra alkalmas eszközt, amibe az iPhone telefonok és az Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonok is tartoznak. A statisztikák szerint 2012 Fekete Péntek vagy Black Friday időszakában az androidos készülékeket használók aránya az Egyesült Államokban 9% volt, de az online vásárlásokat tekintve csak a megrendelések 5.5%-a érkezett androidos készülékről.

Egyszóval úgy tűnik, hogy ugyan a piacon jelentős az Android rendszerrel működő készülékek aránya, de a legmohóbb vásárlók az Apple termékeit használják.
Azt, hogy ez a trend hogy változik, a 2013-as Fekete Péntek vagy Black Friday alkalmával fogjuk megtapasztalni, és már nagyon várjuk a friss statisztikákat, reméljük most már a hazai piacról is.