Black Friday 2014: Az idei legjobb Chromebookok

Vagy azért, mert ezek nagyon kedvező áron megvásárolhatóak vagy, mert eltávolodnak a Windows 8-as komplexitásától, de egyre többen választják inkább a Chromebookokat. Van néhány alapos ok, hogy miért választ az ember magának inkább egy Chromebookot és nem egy Windows alapú készüléket; többek között a nagyon intuitív felület miatt, ami többnyire böngésző-alapú és a frissítése is nagyon egyszerű és nem kell aggódni a rosszindulatú programok miatt.  És annak ellenére, hogy a Chromebookoknak korlátozott az aktív képességük, egyre több alkalmazás létezik már, ami Wi-Fi kapcsolat nélkül is müködik.

Gyakorlatilag minden PC-t gyártó cég készít már külön Chromebookokat is, és kiválasztani ezek közül a legjobbat, hozzájárul egy jó design, képernyőméret és az akkumulátor élettartama. A kicsi dolgok is számítanak, mint egy kényelmes billentyűzet és a hangszóró minősége.

Felkínálunk egy pár lehetőséget:

Toshiba_Chromebook_highres

 

 

A Toshiba Chromebook-ban minden fenti tulajdonság megtalálható, tehát minőségben és árban is ez egy jó Google által üzemeltetett laptop. Van egy 13 inches élénk kijelzője, egy meglepően hangos hangszórója és egy gyors Haswell teljesítményű Celeron processzorja. A Toshiba Chromebook akkumulátorjának az élettartama több mint 8 óra, és lehet rajta nagyon hatékonyan dolgozni és játszani.

 

 

hpchrome

 

Ez a 14 inches kijelzős HP Chromebookot csupán csak 299 dollárért lehet megvásárolni. A HP Chromebook 14 a tömegnek volt csinálva. Három különböző szín közül lehet választani, a billentyűzete kényelmes és az akkumulátor időtartama majdnem 8 óra.

 

 

 

 

dell_chromebook_11

 

Ez a Dell Chromebook 11 Inkább az egyetemistáknak volt kifejlesztve, mivel gyors Haswell processzora van, több mint 7 órát tart az akkumulátora és habár kicsi, de szilárd a designja. A laptop billentyűzete nagyon kényelmes, és van hozzá két USB 3.0 és egy HDMI bemenete is. Habár elég drága, 279$-tól kezdődik, akkor is egy remek választás.

 

C720P-white-photo-gallery-03

 

 

Szeretne egy érintőképernyős Chromebookot? Akkor próbálja ki az Acer C720P-t, ami egy 11 inches érintőképernyős könnyen kezelhető készülék. Nagyon könnyedén lehet rajta görgetni a weboldalakon, de játszani is, mondjuk egy Angry Birds-ot. Nagyon találó ehhez a fehér matt design, és a bemenetek is nagyon jól vannak strukturálva. A Chromebooknak az akkumulátora több mint 6 órát képes tartani az áramot.

 

 

chromebook-2-silverA büszkélkedhető designjával a Samsung Chromebook 2 a legvonzobb készülék a piacon. Ellentétben a többi Chromebookkal, ennek a kijelzője bír Full HD-ban 1920 x 1080-on is visszajátszani, ez nagyon alkalmas filmnézésre. És az akkumulátora élettartama több mint 9 óra. De amiatt, mert ARM-alapú a processzora, nem annyira hatékony, mint egy Intel modell és az ára is elég nagy: 399 dollár; 100$-al drágább, mint a többi Chromebook készülék, de ennek van stílusa és rendelkezik olyan képernyő és akkumulátor minőséggel, ami más készülékből hiányzik.

 

 

 

A fenti írás alapjául a blog.laptopmag.com/best-chromebooks cikke szolgált.
Fotó: google images

 

Black Friday 2014