Black Friday 2014: A Canon egy új koncepcióval áll elő a képtárolást illetően

A tegnap, szeptember 16-án, Tokióban a Canon Inc. bejelentette, hogy a cég egy új lehetőséget fejleszt ki a képtárolást illetően, amit próbaképpen „Cross Media Station”-nak neveztek el. Ez azért lesz jó, mert nagy felbontásban és kiváló minőségben fogja visszajátszani azt, amit a készülék használói felvesznek a digitális kamerájukkal.

Én is nagyon Canon párti vagyok, az általuk készített készülékek egytől egyig jók. Szerintem ez az új darab is kiváló minőségű lesz. A Cross Media Station azon fog segíteni, hogy gyorsan lementse a képeit, előkeressen régi fotókat, s ezt mind úgy, hogy közben a felhasználó élvezi a magas felbontású képek és a könyvtárak kezelését; mivel nagyon felhasználóbarátnak ígérkezik.

Az NFC (az ISO által definiált wireless kommunikációs standard) technológián keresztül úgy a képek, mint a filmek könnyen felölthetőek a Cross Media Station-ra, ami után azok megtekinthetők a nagy felbontóképességű tévéken. Mindemellett, ha a vásárló a Cross Media Station-al felcsatlakozik a hálózatra, onnan könnyen megoszthatja a képeit és videóit az ismerőseivel. Jelen pillanatban sajnos még nincs információ arról, hogy ez mennyibe fog kerülni és mikor fog megjelenni Magyarországon, de remélhetőleg hamarosan majd olvashatunk újabb információkat erről.

A Canon-nak az a tendenciája, hogy kidolgozzon olyan technikákat, amivel a nagyközönséget célozza meg. Ezt láthatóan jobban tálalja, mint a konkurense, a Nikon, de most nem fogok belemenni a részletekbe, hogy miért is gondolom ezt így, majd esetleg legközelebb.

A fenti írás alapjául a www.canon.com cikke szolgált.
Fotó: www.canon.com

Black Friday 2014