Black Friday 2014: Hajrá Magyarország!

Nagy mérkőzés várható ma Bukarestben, a román fővárosban. A román és a magyar labdarúgó csapat egymás ellen játszik az Európa-bajnokság selejtezőjén, ami Franciaországban lesz megtartva 2016-ban.

20141010_1007_MI_w1024

Ennek a mérkőzésnek nagy a tétje, de egyben magas fokú kockázata is van. Bukarestben a tavaly, a legutóbbi összecsapáson, a magyar szurkolók botrányt keltettek az vonatállomáson és a történelmi belvárosban, mivel oda berúgva érkeztek meg. Éppen ezért: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére a szombati román-magyar labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte Fülöp Judit.

De a tavaly a románok sem hagyták ki a verekedést, a stadionban a mérkőzés elkezdése után. Mivel különböző román csapatok rajongói brutálisan összekaptak.

A tegnap pár ezer magyar szurkoló indult útnak Pestről Bukarestbe a szurkolói vonattal és a többiek is várhatóan megérkeznek az autóbuszokkal, illetve a saját személyi autójukkal. A magyar idő szerint 18 órakor kezdődő összecsapásra összesen 2852 darab belépőt kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség, ezek el is fogytak.

A magyar szurkolók két órával ezelőtt érkeztek meg Bukarestbe, a román csendőrök csoportosan leszállították és átvizsgálták őket és feltették őket az autóbuszokra, és onnan elszállították őket. A Román Labdarugó Szövetség a stadion közelében fogadja a magyar szurkolókat, a mérkőzés elkezdése előtt, egy kijelölt rajongói övezetben.

httpv://www.youtube.com/watch?v=YZKqUkiIdvQ

Fanzone-HUN-Photo-660x495

 

Entrance-flow-1-660x539

Dárdai Pál, szövetségi kapitány szerint a csapata felkészülten várja a bukaresti Eb-selejtezőt. “Sikeres felkészülésen vagyunk túl. Ha azt nézem, hogy hétfőtől péntekig meddig jutottunk, és egy picit még előrelépünk, akkor nyugodtan fekhetünk le, és egy masszív csapatot láthatunk holnap a stadionban” – mondta a szövetségi kapitány a román fővárosban tartott pénteki délutáni sajtótájékoztatón.

Tiszta szívből remélem, hogy ma győzni fog a magyar csapat. Hajrá Magyarország!

Az MLSZ főszponzorjai:

adidas

otp

 

Black Friday 2014

A fenti írás alapjául a http://www.telesport.hu/ , antena3.ro és a sportnews.ro cikke szolgált.

Fotó: http://www.nemzetisport.hu/