Black Friday 2014: Kínai hamisítók már elkezdték árulni az iPhone 6-ot mielőtt az még megjelent volna a piacon

Amint már említettem egy előző cikkben, Magyarországon az iPhone 6 csak október környékén lesz előrendelhető. Habár a képen látható tajvani popsztár már kirakott magával képet a netre az Apple termékkel, amit még nem is adtak forgalomba. Közben Kína legnagyobb online webáruházában: a Taobao-ban már lehet kapni nem működő „modelleket” is az Iphone 6-ról, amit 15 és 460 yuan között ($2.40 és $74.06) lehet megvásárolni. Valakik még „iPnoho 7” néven szereplő termékeket is árulnak. 2012-ben, ezek a hamisítók újrahasznosítható alkatrészekből állították elő az iPhone 5-öt, lelopott tervrajzokból.

A telefonok a Taobaon több mint valószínű, hogy nem valami jól működő készülékek, az árukat megítélve, mivel nagyon olcsó „Iphone”-ok. Sokak csak azért veszik, hogy lássák mások is, hogy megengedhetik maguknak ezt az új készüléket. „A szegény embernek is birtokában kell legyen”, ez áll egy eladó reklámozásában. Mások csupán csak azért veszik meg, mert szeretik az Apple termékeket, akár Jimmy Lin, a képen látható tajvani popsztár.

Kínában, mivel nagy a hamisítványokat előállító üzlet (a shanzai termékek miatt), a gyártókról azt is lehet tudni, hogy ők olyan termékeket állítanak elő, amik működőképesek; még a valódi termékek megjelenése előtt. Ez az iPhone esetében nagyon érvényes, mivel Kínában és Tajvanban állítják elő az alkatrészeket hozzá, a tajvani Foxconn alvállalkozónál – ami bejelentette, hogy ő fogja az új iPhonet is legyártani.

Remélhetőleg Magyarországon tudatósak lesznek a vásárlók, és persze csakis eredetiben veszik majd meg ezt az új iPhone 6-ot és nem pedig „időutazást téve” megveszik a legújabb „szuper telefont”: az iPnoho 7-et. Amikor hazánkban is megjelenik a készülék, akkor majd az iSTYLE webáruházból lehet megrendelni azt.

 

A fenti írás alapjául a qz.com/220810 weboldal cikke szolgált.
Fotó: qz.com/220810

Black Friday 2014

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=-EWFujtFx6A