Black Friday 2016: Hobbyrendeles.hu

3240454fBlack Friday 2016 – Fordult az e-kereskedelem
Elmondható, hogy már Magyarországon is hagyománya lett az Amerikából indult nagy, leárazásokat hozó napnak, ez a BLACK FRIDAY. Ez a Hálaadást követő első péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete is egyben. A kifejezés 1966-ban keletkezett, használata 2009-re vált általánossá. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek így november 23-29. közé esik mindenhol a világon. Üzleti érdekekből persze még mindig található olyan helyi vállalkozás, aki más időpontban tartja, vagy a Fekete Péntek már hétfőn elkezdődik, de lássuk be, olyan ez, mintha az Újévet egy héttel korábban tartanánk, vagy locsolkodni indulnánk egy szerdai napon.

logo-hobby1314Az első BlackFriday Magyarországon 2013. november 29.-én került megtartásra. Az elsők között ezen már a HobbyRendeles.hu online ajándék webáruház is részt vett. Az akkor részt vevő üzletek, vállalkozások meglepően jó fogadtatásra találtak, hiszen a vásárlók ebben az időszakban már gondolkoznak a Karácsonyi vásárlásokon és örömmel fogadják a különféle speciális akciókat. A jót gyorsan meg lehet szokni, így ma már mindenki pontosan tudja, hogy érdemes várni eddig a napig, ráadásul az elmúlt néhány év alatt el lehet mondani, hogy már hazánkban is erősen hagyománya teremtődött ennek a napnak.
2016 november 25. Magyarországon a BlackFriday fordulópontja. Ebben az évben ugyanis már olyan tömegben csatlakoztak a kereskedők a kezdeményezéshez, hogy mindenhol ezer féle ajánlattal találkozhatunk ezen a napon. Már az a furcsa, ha valaki nem tartja meg a BlackFriday-t. Legyen az műszaki áruház, Pláza bevásárló központ, pékség, vagy online ajándék webáruház, senki sem akar kimaradni a vevők rohamából.
online-vasarlas onlineAz amerikai piacon egy nagyon érdekes statisztikai adat is világot látott. Ebben az évben először költött többet 145 millió amerikai az online áruházak kínálatában, mint a hagyományos üzletekben. Ez jól mutatja az e kereskedelem térnyerését és a trendeket. Nem nehéz arra a nem meglepő következtetésre jutni, hogy az emberek egyre inkább szeretnek kényelmesen vásárolni a tülekedés helyett.
telapoA probléma most az, hogy az ugrásszerű logisztikai igényeket a szolgáltató cégek vajon hogyan tudják megoldani. A Magyar Posta Logisztika (MPL) elmondása szerint ugyanis ebben az évben már olyan mennyiségű csomag került feladásra, ami feszegeti a teljesítőképességük határait. Volt olyan magyarországi internetes áruház ugyanis, ahol a kedvező ajánlatok miatt egyetlen nap alatt több mint 300,000 megrendelés érkezett be és ezeket a csomagokat ezen a hétvégén mind le is csomagolták és fel is adták. A posta elmondása szerint azonban erre egyáltalán nem voltak felkészülve. A csomagok emiatt néhány napot biztosan csúsznak, azonban a jó hír, hogy a Karácsony még azért egy picit odébb van, van bőven idő, így egy kis csúszás talán még belefér. A vevőket pedig valóban kárpótolhatja az, hogy tényleg nagyon jó áron juthattak hozzá a megvásárolt árucikkekhez.

posta1

A rossz hír az, hogy ha valami rejtélyes oknál fogva az idén nem hallottál a BlackFriday-ről és lemaradtál róla, a következő ilyen mértékű leárazás legközelebb egy év múlva várható. Ez a nap 2017.-ben november 24.-én lesz.
Karkusz Károly – HobbyRendeles.hu

 

Figyeljenek fel egyéb üzleteinkre!