Black Friday 2018: MI is ez a Fekete Péntek?

MI is ez a Black Friday?

Az év legfontosabb Marketing eseménye, minden év novemberének utolsó péntekén van. 1966-ban találták ezt ki, Pennsylvania államból ered, pontosabban Philadelphiából. A hálaadás utáni napon van megtartva.

Miért pont fekete? Régen, amikor voltak a könyvelői kimutatások, a veszteséget általában pirossal jelölték, de amikor ez a nap lejárt, észrevették azt, hogy nyereséggel jár a hálaadási utáni nap (péntek). Emiatt lett fekete. Amerikában az éves bevételnek a 20%-át teszi ki, Magyarországon is minden évben megközelíti ezt az értéket. Megugrik a hálaadási nap után a forgalom és ez világszerte érződik, mivel évről évre jobban és jobban elterjed ennek a fogalomnak és szokásnak a kultusza.

Üzleti fogás?

A kezdetek kezdetén, a hálaadási nap után, az amerikaiak szabadnapot kaptak, és így ez ünneppé vált, a vásárlási láz napja lett.

Magyarországra a fekete péntek, eredeti nevén black friday, 5 évvel ezelőtt jelent meg, rajtunk keresztül, a www.blackfriday.hu oldallal. Statisztikailag, minden évben 30%-al nő a forgalmunk az oldalon. A tavaly több mint fél millió magyar érdeklődött az oldalunkon található webáruházak után.

Mennyire jött be a hazánkban az online vásárlás?

Magyarországon, 80-90%-ban inkább online vásárolnak, még akkor is, ha a termék később érkezik meg hozzájuk, mert akkor nem kell egymást taposva bevásárolniuk, személyesen az üzletből. Így hát online jobban szeretnek vásárolni a magyarok. Az oldalunkon évente több mint 50 webáruház szerepel. Presztízse van annak, hogy a black friday oldalunkon részt vegyenek a webáruházak.

Nemcsak termékeket reklámozunk, hanem szolgáltatásokat is, mert ezek után is érdeklődnek a vásárlók.

Az emberek a karácsonyi bevásárlást ilyenkor tudják le, az oldalunkon még karácsonyfát is lehet venni.

58-60%-a a vásárlóknak nők. Nemcsak elektronikai cikkek kelnek el ezeken a napokon. Gyerekjátékokat is lehet vásárolni nálunk.

Mennyire vagyunk aktívak: Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Svájc, Németország, Franciaország, Spanyolország.

A partnereinknek minden évben megnövekedik az éves profitjuk, mivel egyre többen érdeklődnek az eseményünk iránt.

Kis és közép vállalkozások is egyaránt a nagy multikkal együtt szerepelnek az oldalunkon. Mi így nyújtunk nekik is segítséget.

BlackFriday2018 üzleteink