Mindjárt itt a fekete péntek, még 5 nap van 2013. november 29.-ig! Készen állsz?

A Black Friday vagy Fekete Péntek eredetileg nem egy online marketing akció volt (erre a Cyber Monday szolgál), de ma már gyakorlatilag az online vásárlás annyira népszerű lett, hogy már több bolt van az interneten mint az utcákon vagy a plázákban.

Magyarországon a Black Friday vagy Fekete Péntek szerencsére egyre népszerűbb, azonban a szakemberek szerint is furcsa, hogy ez egyenlőre nem terjedt el nagyobb mértékben. Keleti szomszédunknál, Romániában már annyira népszerű ez a marketingfogás, hogy idén, 2013-ban már két fekete pénteket tartanak, az egyik november 22.én volt, a következő pedig november 29-én lesz, ráadásul évről évre megduplázódik az érdeklődés iránta.

Magyarországon a Fekete Péntek vagy Black Friday rajongóknak azért nem kell elkeseredni, itthon is vannak már webáruházak, akik kifejezetten ebből az alkalomból adnak extra kedvezményeket a vásárlóiknak. Az alábbi néhány példa nem teljes körű, így bátran nézzetek szét az interneten, és amennyiben találtok még webáruházakat, akik kifejezetten Fekete Péntek alkalmából kínálnak extra kedvezményeket, kérünk küldjétek el nekünk is, hogy megoszthassuk mindenkivel.

Rdshop.hu – Ismeretterjesztő könyvek és CD albumok széles választéka – 50-90%-os kedvezmények termékekre csak 1 napig.

Fashiondays.hu – A legkedveltebb divat márkák, most több mint 50.000 cikk hihetetlen kedvezményekkel, rádásul az oldal is feketébe öltözött.

A Lego már múlt héten is tett közzé Black Friday akciókat facebook oldalán, 20% kedvezményt adott a vásárlásokból.

A fashionup.hu oldalon ugyan nem találtunk erre vonatkozó bejegyzést, de adwords-ben egyedüliként hirdet a Fekete Péntek kulcsszóra, és 20% kedvezménnyel kecsegtet.

Van még egy jó hírünk. az online vásárlás határtalan, így nyugodtan nézzetek szét külföldi webshopokban is, biztosan remek ajánlatokkal fogtok találkozni. Az amazon például már elkezdte a Black Friday akcióit!