Fekete Péntek 2018: BlackFriday.hu médiában való megjelenés

Fekete Péntek: itt alul meglehet hallgatni a rádiófelvételt, amit HIT Rádió készített velünk a tavaly. Az atv is készített erről egy rövid riportot, a fekete péntek akciózással kapcsolatosan. Nézzétek és hallgassátok meg!

fekete péntek

http://www.atv.hu/videok/video-20171124-tomeg-es-hatalmas-akciok-mindenhol?fbclid=IwAR2iQj9_Zuxy6Dw28yIXBo48Jh5kys9nHkA506eDk1FcDa6W6A7K4-GCikM

Kattints az alábbi bemutató videónkra! >>

Mi vagyunk a hivatalos black friday összegyűjtő oldal!

2014-ben indítottuk útjára ezt a fekete pénteki akciókat összegyűjtő, és reklámozó weboldalt, amely sokatok számára egyfajta lehetőséget nyújtott, hogy kényelmesen kattintgatva megtaláljátok a számotokra fontos és kihagyhatatlan akciókat. A hivatalos black friday oldalának a népszerűsége évről-évre nőtt. Ez a cikkben, a továbbiakban ki van bővebben fejtve.

A Black Friday vagy magyarul Fekete Péntek kifejezés az Egyesül Államokban, egész pontosan Philadelphia-ban született 1966-ban, és a hálaadást követő pénteki nap hatalmas autós és gyalogos forgalmát illették vele a sok baleset és a kialakult forgalmi dugók miatt. A későbbiekben a Black Friday vagy Fekete Péntek fogalma átalakult, már nem a hálaadást követő nagy forgalom jelzőjeként, hanem a kereskedők kezdték el használni akik az üzletekbe betérő vásárlókat hatalmas kedvezményekkel várták. Mára a Black Friday vagy Fekete Péntek napját már a karácsonyi bevásárlás hivatalos kezdeteként tartják számon, és sok üzlet akár 23 órás nyitva tartással és óriási kedvezményekkel várja a tömött sorokban érkező vásárlókat. 2018-ban a Black Friday november 23.-án lesz a hivatalos Fekete Péntek és november 30.-án lesz a második hullám. A legutóbbi akciós alkalom a hivatalostól eltérő Black Friday időpontja, viszont akkor is nagy akciót kínál majd a kedves vásárlóknak, emiatt ne maradjatok le november 30.-án sem! A BlackFriday.hu weboldalon megpróbáljuk összegyűjteni Nektek a legkedvezményesebb ajánlatokat, összegyűjtjük Nektek a legnépszerűbb weboldalakról a legakciósabb termékeket és szolgáltatásokat, akár Black Friday vagy Fekete Péntek alkalmából értékelték le őket, akár nem.

 

Tendenciák az elmúlt évek forgalmi adatai szerint:

Az elmúlt években a péntek iránt leginkább a férfiak érdeklődtek, de ebben az évben a legtöbb keresést a nők tették.

A férfiak elsősorban az elektronikai készülékek és a sportcikkek iránt érdeklődnek.

A nőknek sokkal nagyobb az érdeklődési körük, mivel ők sokkal jobban érdeklődnek a ruhák, lábbeliek, gyermekruházatok, gyermekjátékok, háztartási cikkek, illatszerek, kozmetikai készülékek és vakációk iránt.

Természetesen mindenki elégedett lesz az ajánlatokkal, mert a Fekete Péntek Magyarország 2017-ben, a jelentkező üzleteivel a fent felsorolt összes kategóriát magába foglalja.

Az év legfontosabb Marketing eseménye, minden év novemberének utolsó péntekén van. 1966-ban találták ezt ki, Pennsylvania államból ered, pontosabban Philadelphiából. A hálaadás utáni napon van megtartva.

Miért pont fekete?

Régen, amikor voltak a könyvelői kimutatások, a veszteséget általában pirossal jelölték, de amikor ez a nap lejárt, észrevették azt, hogy nyereséggel jár a hálaadási utáni nap (péntek). Emiatt lett fekete. Amerikában az éves bevételnek a 20%-át teszi ki, Magyarországon is minden évben megközelíti ezt az értéket. Megugrik a hálaadási nap után a forgalom és ez világszerte érződik, mivel évről évre jobban és jobban elterjed ennek a fogalomnak és szokásnak a kultusza.

Ez egy üzleti fogás lenne?
A kezdetek kezdetén, a hálaadási nap után, az amerikaiak szabadnapot kaptak, és így ez ünneppé vált, a vásárlási láz napja lett.

Magyarországra a fekete péntek, eredeti nevén black friday, 5 évvel ezelőtt jelent meg, rajtunk keresztül, a www.blackfriday.hu oldallal. Statisztikailag, minden évben 30%-al nő a forgalmunk az oldalon. A tavaly több mint fél millió magyar érdeklődött az oldalunkon található webáruházak után.

Mennyire jött be hazánkban az online vásárlás?

Magyarországon, 80-90%-ban inkább online vásárolnak, még akkor is, ha a termék később érkezik meg hozzájuk, mert akkor nem kell egymást taposva bevásárolniuk, személyesen az üzletből. Így hát online jobban szeretnek vásárolni a magyarok. Az oldalunkon évente több mint 50 webáruház szerepel. Presztízse van annak, hogy a black friday oldalunkon részt vegyenek a webáruházak.

Nemcsak termékeket reklámozunk, hanem szolgáltatásokat is, mert ezek után is érdeklődnek a vásárlók.

Az emberek a karácsonyi bevásárlást ilyenkor tudják le, az oldalunkon még karácsonyfát is lehet venni.

58-60%-a a vásárlóknak nők. Nemcsak elektronikai cikkek kelnek el ezeken a napokon. Gyerekjátékokat is lehet vásárolni nálunk.

A partnereinknek minden évben megnövekedik az éves profitjuk, mivel egyre többen érdeklődnek az eseményünk iránt.

Kis és közép vállalkozások is egyaránt a nagy multikkal együtt szerepelnek az oldalunkon. Mi így nyújtunk nekik is segítséget.

 

A hivatalos Fekete Péntek csapata, a BlackFriday.hu:

Nagyon lelkesek vagyunk, Budapesten is megtalálhatsz minket. Azon dolgozunk, hogy számodra a legkedvezőbb és legkedvezményesebb ajánlatokat összegyűjtsük.

Évről évre rohamosan fejlődik a csapatunk, idén Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Spanyolországban is beindul a szolgáltatásunk.