Jó helyen vagy: ITT reklámozd az üzletedet!

Black Friday reklám: 2023-ban ismerjék meg mások is az üzletedet!

Szeretnéd a Te webáruházad kedvezményes ajánlatait az oldalunkon népszerűsíteni?

KÉRD SZEMÉLYRESZABOTT AJÁNLATUNKAT MOST!

Írjál az office@blackfriday.hu e-mail címre, hogy beszéljük át a kedvenc banner pozíciódat a www.BlackFriday.hu oldalon!

Ezen a telefonszámon is hívhatsz bennünket: +36 70 359 1501 Hétfőtől-Péntekig 10-től 17 óráig.

(CSAK KIZÁRÓLAG AZ OLDALUNKON TÖRTÉNŐ REKLÁMOZÁSSAL KAPCSOLATBAN HÍVJATOK!)

black friday reklámozás

Mi vagyunk Magyarországon az eredeti Black Friday összegyűjtő oldal!

2014-ben indítottuk útjára ezt a fekete pénteki akciókat összegyűjtő, és reklámozó weboldalt, amely sokatok számára egyfajta lehetőséget nyújtott, hogy kényelmesen kattintgatva megtaláljátok a számotokra fontos és kihagyhatatlan akciókat. A hivatalos black friday oldalának a népszerűsége évről-évre nőtt. Ez a cikkben, a továbbiakban ki van bővebben fejtve.

A Black Friday vagy magyarul Fekete Péntek kifejezés az Egyesül Államokban, egész pontosan Philadelphia-ban született 1966-ban, és a hálaadást követő pénteki nap hatalmas autós és gyalogos forgalmát illették vele a sok baleset és a kialakult forgalmi dugók miatt. A későbbiekben a Black Friday vagy Fekete Péntek fogalma átalakult, már nem a hálaadást követő nagy forgalom jelzőjeként, hanem a kereskedők kezdték el használni akik az üzletekbe betérő vásárlókat hatalmas kedvezményekkel várták. Mára a Black Friday vagy Fekete Péntek napját már a karácsonyi bevásárlás hivatalos kezdeteként tartják számon, és sok üzlet akár 23 órás nyitva tartással és óriási kedvezményekkel várja a tömött sorokban érkező vásárlókat. 2023-ban a Black Friday hivatalosan november 24.-én lesz, de nagyon sokan meg fogják tartani a fekete pénteket akár november 10-én, avagy november 17-én. A legutóbbi akciós alkalom a sokak által hivatalosnak vélt Black Friday időpont, akkor is nagy akciót kínál majd a kedves vásárlóknak, akkor se maradjanak le, de az évek úgy mutatták, hogy az “amerikai” november 24. előtt nagyobb akciót szerveznek meg a magyar webáruházak! A BlackFriday.hu weboldalon megpróbáljuk összegyűjteni Nektek a legkedvezményesebb ajánlatokat, összegyűjtjük Nektek a legnépszerűbb weboldalakról a legakciósabb termékeket és szolgáltatásokat, akár Black Friday vagy Fekete Péntek alkalmából értékelték le őket, akár nem.

 

Egy pár szót ejtsünk az év legfontosabb eseményéről:

A Hálaadást követő napot (pénteket) nevezik Black Friday-nak. Ez az alkalom az Ünnepi vásárlásnak a kezdetét jelentette. Majdnem mindegyik üzlet ilyenkor felkínálja a raktárseprő akcióját, és az early bird akcióit, hogy felkeltse a vevőknek az érdeklődését. A vásárlók órákat állnak sorba, mielőtt még az üzletek kinyitnának, hogy elsőként juthassanak hozzá az év cukortermékeihez! Ahogy az évek múltak, a vásárlók már inkább az online felületen veszik igénybe a szolgáltatásokat, vagy vásárolják meg a termékeket, amelyek lehetnek elektronikai készülékek, telefonok, számítógépek, laptopok, táblagépek, monitorok, stb. vagy lehetnek akár kozmetikai cikkeket is, de még fenyőfát is lehet vásárolni Fekete Pénteken. A Black Friday 2023 már nem egy 1 napos esemény. Az elmúlt években Magyarországon (pontosabban 2014 óta), a brutális leázás hamarabb elkezdődött, mint a hivatalos Black Friday vásárlási láz. Nyugatra tőlünk, pontosabban Amerikában, a Fekete Pénteken kívül a Green Monday és a Cyber Monday is nagyon elterjedt. Ez a trend még nem érte el hazánkat, és a Nyugat-Közép Európai országokat sem, de a Black Friday népszerűsége hazánkban évről évre nő.

Tendenciák az elmúlt évek forgalmi adatai szerint:

Az elmúlt években a péntek iránt leginkább a férfiak érdeklődtek, de ebben az évben a legtöbb keresést a nők tették.

A férfiak elsősorban az elektronikai készülékek és a sportcikkek iránt érdeklődnek.

A nőknek sokkal nagyobb az érdeklődési körük, mivel ők sokkal jobban érdeklődnek a ruhák, lábbeliek, gyermekruházatok, gyermekjátékok, háztartási cikkek, illatszerek, kozmetikai készülékek és vakációk iránt.

Természetesen mindenki elégedett lesz az ajánlatokkal, mert a Fekete Péntek Magyarország 2023-ban, a jelentkező üzleteivel a fent felsorolt összes kategóriát magába foglalja.

Az év legfontosabb Marketing eseménye, minden év novemberének utolsó péntekén van. 1966-ban találták ezt ki, Pennsylvania államból ered, pontosabban Philadelphiából. A hálaadás utáni napon van megtartva.

Miért pont fekete?

Régen, amikor voltak a könyvelői kimutatások, a veszteséget általában pirossal jelölték, de amikor ez a nap lejárt, észrevették azt, hogy nyereséggel jár a hálaadási utáni nap (péntek). Emiatt lett fekete. Amerikában az éves bevételnek a 20%-át teszi ki, Magyarországon is minden évben megközelíti ezt az értéket. Megugrik a hálaadási nap után a forgalom és ez világszerte érződik, mivel évről évre jobban és jobban elterjed ennek a fogalomnak és szokásnak a kultusza.

Ez egy üzleti fogás lenne?
A kezdetek kezdetén, a hálaadási nap után, az amerikaiak szabadnapot kaptak, és így ez ünneppé vált, a vásárlási láz napja lett.

Magyarországra a fekete péntek, eredeti nevén black friday, 8 évvel ezelőtt jelent meg, rajtunk keresztül, a www.blackfriday.hu oldallal. Statisztikailag, minden évben 30%-al nő a forgalmunk az oldalon. A tavaly több mint fél millió magyar érdeklődött az oldalunkon található webáruházak után.

Mennyire jött be hazánkban az online vásárlás?

Magyarországon, 80-90%-ban inkább online vásárolnak, még akkor is, ha a termék később érkezik meg hozzájuk, mert akkor nem kell egymást taposva bevásárolniuk, személyesen az üzletből. Így hát online jobban szeretnek vásárolni a magyarok. Az oldalunkon évente több mint 50 webáruház szerepel. Presztízse van annak, hogy a black friday oldalunkon részt vegyenek a webáruházak.

Nemcsak termékeket reklámozunk, hanem szolgáltatásokat is, mert ezek után is érdeklődnek a vásárlók.

Az emberek a karácsonyi bevásárlást ilyenkor tudják le, az oldalunkon még karácsonyfát is lehet venni.

58-60%-a a vásárlóknak nők. Nemcsak elektronikai cikkek kelnek el ezeken a napokon. Gyerekjátékokat is lehet vásárolni nálunk.

A partnereinknek minden évben megnövekedik az éves profitjuk, mivel egyre többen érdeklődnek az eseményünk iránt.

Kis és közép vállalkozások is egyaránt a nagy multikkal együtt szerepelnek az oldalunkon. Mi így nyújtunk nekik is segítséget.

Bemutatunk néhány „intelligens vásárlási tippet”, hogy sikeres legyen az idei Black Friday élményed!

1. Tervezz ki egy költségvetést.

Ebben az időszakban nagyon könnyen el lehet veszni, ha nem határozod meg meg a saját költéi limitedet. Nagyon nagy kedvezményekkel rendelkező termékeket is találhatsz, 70% -80%-os árkedvezménnyel, de attól még átléphetik a saját költségvetésed. Épp ezért, gondold végig mit szeretnél venni és mennyt szeretnél rá költeni, és maradj hű a kidolgozott tervedhez.

2. Kutakodj előre.

Gondold át, hogy mi az, amit szeretnél és amire tényleg szükséged van, ezért szabj meg egy korlátot saját magadnak, és ami a legfontosabb, hasonlítsd össze a termékek árát. Például, ha szeretnél vásárolni táblagépet, telefont, stb., akkor ugyanazt a terméket keresheted meg több üzletben, és nyomon követheted az áralakulást. A múltban több kiskereskedő, a fekete péntek előtt, megnövelte a termékek árát, majd a kampány ideje alatt majdnem azelőtti szintre csökkentette azokat, így csak azt a látszatot keltették a vásárlókkal szemben, hogy ez egy kihagyhatatlan akció. Mostanában illegálissá vált ez a mechanizmus, és sok ügyfél már panaszt tett ez ügyben a múltban, de soha nem árt ovatosnak lenni.

3. Vedd figyelembe a fizetési módot.

Nagyon sokan folyamodnak a hitelkártyákhoz és vesznek hitelre ebben az időszakban, mert azt hiszik, hogy így többet vásárolhatnak és sokkal olcsóbban. Személy szerint én úgy gondolom, hogy ez a módszer csak akkor hatásos, ha épp költözöl egy új otthonba, és egyszerre több terméket kell megvásárolni, például bútorokat, elektromos készülékeket stb. Ha nem ez a kontextus, akkor inkább NE LEGYEN HITELED, és legfőképp szabjál határokat.

4. Készpénz vagy kártya?

„Az információk forrásaiból” úgy tűnik, hogy a készpénz / kézbesítést választó emberek előnyben részesülnek, mivel a kiskereskedőknek érdekükben áll a befektetésük visszaszerzése, és így ők is az utánvételes rendelést választják.

Az 5 legnébbszerűbb webáruház, amely Magyarországon is megtalálható: MediaMarkt, emag, edigital vagy extreme digital, mall.hu és az euronics.hu
Ismerd meg jogaidat. Meg kell tudnod mindent a fogyasztók jogairól, mivel bármely személynek jogában áll az interneten megrendelt terméket visszaküldeni, ha nem elégedett vele, és nem kell azt külön megindokolni. Hozzáférhető a Nemzetközi Fogyasztói Szervezet weboldala, ahol a legfrissebb információkat olvashatod.

Az eredeti Black Friday csapata, a BlackFriday.hu:

Nagyon lelkesek vagyunk, Budapesten is megtalálhatsz minket. Azon dolgozunk, hogy számodra a legkedvezőbb és legkedvezményesebb ajánlatokat összegyűjtsük.

Évről évre rohamosan fejlődik a csapatunk, idén Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Spanyolországban is beindul a szolgáltatásunk.