Fekete Péntek 2024: mire kell odafigyelni az online vásárláskor?

Szeretnénk Önöket tájékoztatni a Fekete Péntek 2024 kedvezményes akciók idején az online vásárlást illetően.

Fekete Péntek 2022 időszakban nem tanácsos előre kifizetni a terméket. Vegyen igénybe utánvétes szolgáltatást (a címzett a termék kézbesítésekor fizeti ki a költségeket). Mielőtt online vásárol, alaposan ellenőrizze a termék forrását. Vásároljon megbízható forrásból, olyan webáruházból, amelyet ismer vagy már használt korábban, és vásárlás előtt ellenőrizze a kereskedő ügyfélértékeléseit!

Mindig őrizze meg az online fizetésekkel kapcsolatos dokumentumokat. A vásárlók megbízhatónak tűnő cégektől vagy megbízható emberektől kaphatnak olyan e-maileket, amelyeket valójában csalók küldenek legitimnek tűnő e-mail címekről.

feteke-péntek-2022

Fekete Péntek 2024 időszakban óvakodjon a linkeket tartalmazó e-mailektől. Az e-mailek tartalma tartalmazhat egy vagy több, hamisított webhelyekre mutató linket. A feladó ellophatja a hamis oldalak által kért adatokat, például az Ön felhasználónevét és jelszavát, vagy rosszindulatú szoftvert telepíthet a címzett számítógépére.

Amikor 2024-ben fekete pénteken az interneten keresgél, győződjön meg róla, hogy a kapcsolat HTTPS-en keresztül biztosított – a lakat ikonja jelzi, hogy a meglátogatott webhely biztonságos.

Kerülje a banki adatok (számlaszám, kártya biztonsági kódja, PIN-kód, jelszavak, token sorozatszám) és a személyazonosító adatok (személyi igazolvány száma, sorozatszám és személyi igazolvány száma) telefonon vagy más módon történő megadását.

Kerülje azokat a kereskedőket, akik nem adnak meg teljes elérhetőséget (cím, telefonszám, egyedi adóazonosító szám stb.), és akik csak egy e-mail címet adnak meg. Legyen óvatos, ha olyan oldalra lép, amely nyelvtani hibákat tartalmaz.

Ha magánszemélyektől vásárol árut, kérje el az eredeti dokumentumokat (számlát vagy nyugtát) és a gyártó garancialevelét.

Későbbi probléma esetén mentse el vagy nyomtassa ki a megrendelést és a vásárláskor a weboldalon megjelenő általános feltételeket.

Fekete Péntek 2024