Black Friday 2015: A Hobbyrendelés részt vesz a fekete pénteki akción

Black Friday – AMIKOR VÁSÁROLNI ÉRDEMES
http://www.hobbyrendeles.hu
A Black Friday az Egyesült Államokból indult és pontos időpontja van. Kis hazánkban persze létezik olyan cég, amelyik ezt nem veszi tudomásul és más időpontra hirdeti meg ezt a napot. Bár egy kicsit vicces, mert ugye a Húsvétot, vagy a Karácsonyt sem tartjuk kedvünk szerint egy héttel korábban, a vásárlók azonban örülhetnek neki, hiszen természetesen csakis nyerhetnek rajta!  A valódi Black Friday hivatalosan a világon mindenhol a Hálaadás ünnepéhez igazodik, amit mindig november negyedik csütörtökén tartanak. Az azt követő pénteki napot nevezik Black Friday-nek. Ez 2015-ben november 27-én lesz és ez egyben a karácsonyi vásárlások kezdetét jelentő nap is. A kereskedelmi cégek hónapok óta erre az időszakra készülnek és hatalmas kedvezményekkel, extra szolgáltatásokkal várják a megrendelőket, vásárlókat. A „fekete” kifejezést először az erre a napra kialakuló közlekedési dugókra utalva mondták. Ma már inkább azt jelenti, hogy a könyvelésben a forgalmi adatok alapján veszteséget jelölő piros színből, ilyenkor a cégek fekete színnel jelölt pozitívba fordulnak. Sokan rácsodálkoznak a híradók összefoglalójában megjelenő jelenetekben látható a kígyózó sorokra, az áruházak ajtaiban tolongó tömegekre, akik nyitáskor beözönlenek a boltokba és hajtépésig fajulóan verekednek a kiszemelt árukért, amelyek sokszor meg is sérülnek az értük kialakult harc közben. De előfordult már lövöldözés, szülés, szívroham és sajnos halál is ezen a napon.

poz1
Néhányan azt hiszik az összetört tévéket, berendezéseket látva, hogy ez csak ráfizetés lehet a vállalatoknak, de ez közel sincs így. Általánosságban a legvonzóbb termékekből csak néhány darabot helyeznek ki a polcokra, így a vásárlás lélektana alapján az érdeklődés az extra akciós termékek után a többi áru felé fordul. Jellemzően ilyenkor futtatják ki az eddigi készleteket, hogy helyet csináljanak az új szállítmányoknak. Az akciókat jellemzően a legnépszerűbb elektronika, játék, ruházati és ajándék termékek területére írják ki.

poz2

Amíg sok embert csábítanak az áruházi akciók, addig másokat elriasztanak a tömegjelenetek. Nekik megoldást jelent, hogy egyre több az internetes webáruház is, akik az ezen a napon kivételes akciókat kínálnak. A látogatók tolongás és lökdösődés nélkül, kényelmesen, otthonról, akár egy kényelmes karosszékből is válogathatnak az online áruházak polcairól. Előfordul, hogy az online térben is hasonló folyamatok játszódnak le virtuálisan, mint az élő áruházban. Az akció kezdetekor a szerverek egy másodperc alatt leterhelődnek, és ha valaki szerencsés és eléri a kiszemelt terméket, akkor csak reménykedhet, hogy gyorsan be tudja tenni a „kosarába” és nem fogy le véglegesen örökre az az akciós készlet, mire befejezi a rendelésleadás folyamatát. Néhány cég az eddigi években alulbecsülte a látogatók/vásárlók számát és, így műszakilag nem készültek fel a rohamra. Csak lassan töltődő vagy lefagyó oldalakra számíthattak az érdeklődők. A bosszankodások ellenére az idén sem érdemes kihagyni ezt a napot, mert ha sikerül minden technikai nehézséget leküzdeni, akkor rendkívül kedvezményes áron szerezheti be a hőn vágyott készüléket, bútort, játékot, stb. Sokan okosan már a karácsonyi ajándékok beszerzését is erre a napra időzítik. Így az ünnepi készülődés decemberben valóban a családdal együtt, szeretetben telik, nem pedig boltról-boltra rohangálva és idegeskedve.
poz3

Kínában az egyik legnagyobb online kínai kereskedőoldal hat éve kezdte el a novemberi akciót. Eleinte csak a szinglik voltak az elsődleges célcsoport, mára az egész kínai társadalomra kiterjedt. Tavaly az aznapi kereskedés minden eddigi rekordot megdöntve 14,3 milliárd dollár értékű volt. Volt olyan kínai cég, akihez másodpercenként 120.000 megrendelés érkezett! Kínának a csökkenő ütemű  ipari növekedésének ellensúlyozásához szüksége is van a kereskedelmi forgalmának növelésére.

poz4

Hazánkban is évről-évre egyre népszerűbb a Fekete Péntek. A vállalatok rajtra készen várják a vásárlók rohamát, mely egyre erősödően egészen az ünnepekig fog tartani. Ha még nincs ötlete, hogy mit ajándékozzon Karácsonyra, weboldalunkon több ezer termék közül választhat, melyeket azonnal raktárkészletről tudunk biztosítani. November 27.-én az ingyenes kiszállítás mellett minden látogató garantáltan talál az ízlésének, érdeklődési körénekmegfelelő ajándékot akár 20%-30%-50%-70% kedvezménnyel, már 1-200 Ft-tól! Ha te is unod már minden évben a fa alatt a sapka-sál-zokni csomagokat és tovább lépnél egy picit végre az ötletesebb dolgok felé, akkor mindenképpen érdemes benézned hozzánk!

www.HobbyRendeles.hu – az ötletes ajándékok szakértője!

logo hobby1314

blackfriday.hu