6 trükk, amivel Magyarországon fekete pénteken pénzt spórolsz!

Magyarországon fekete péntek: Az év legjobban várt hétvégéje közeledik, amikor mindenki a vásárlásra koncentrál. Tehát tájékozódnotok kell a legkedvezőbb döntések meghozataláról, amivel Magyarországon fekete péntek alkalmával pénzt spórolhatsz.

2023-ben a Black Friday hivatalosan november 24.-án lesz, de nagyon sokan meg fogják tartani a fekete pénteket akár november 11-én, vagy november 18-án. Mivel mi is az amerikaiaktól kölcsönöztük ezt az eseményt, emiatt a hivatalos dátum, vagyis november 25-ikén van a logónkon is rajta, minden évben frissítve azt, az amerikai hivatalos Black Friday megtartás miatt. Itt a nagyobb üzletek diktálnak, hogy mikor váltják ki az év legfontosabb eseményét. Eddigi tapasztalatunk szerint, minden évben, inkább a hivatalos dátum előtti hétvégén szokták leginkább megtartani, mint saját partizán akciót, hogy minél több vásárlót “magukhoz csalogassanak”.

Most visszakanyarodva, hogyan lehet fekete pénteken pénzt megtakarítani?

1. Készülj fel idejében!

Egy dolgozathoz is idejében felkészülsz, ugyebár? Ugyanez vonatkozik a fekete péntek árengedményeire is, mert így pontosan tudni fogod, mit és hol keresel a lehető legjobb áron. Ideje lesz összehasonlítani az árakat és az ajánlatokat, így nem haladhatod meg az előre megtervezett költségvetést.

2. Készíts egy listát arról, hogy mit vásárolnál!

Annak érdekében, hogy hatékony legyen az egész, és pontosan azt vásároljuk, amire tényleg szükségünk van a legjobb áron, nagyon fontos, hogy összeállítsunk egy listát. Mivel elég könnyen eltévedhetünk az ajánlatok sokaságában, ez a lista abban segít, hogy csak célirányosan vásárolhassunk.

3. Használj egy segítő alkalmazást!

Annak érdekében, hogy ne pazaroljad az órákat a legjobb kedvezmények keresésekor, használhatsz olyan alkalmazást, mint a Google Shopping. Amint a webhelyeket kedvezményekért böngészed, összehasonlíthatod az árakat, és könnyebben megtudhatod, melyik webhelyet kell megcéloznod.

4. Kövesd a közösségi médiában kedvenc márkáidat!

Egyes márkák exkluzív ajánlatokkal és promóciós kódokkal rendelkeznek, amelyeket azoknak ajánlnak, akik követik őket a Twitteren, a Facebookon vagy a Instagram-on. Ezért hasznos lehet a kedvenc márkáidnak az online követése.

5. Vásárlás előtt tüzetesen nézz körül!

Valóban jó az ajánlat, vagy megvásárolhatod azt egy másik időszakban? Csábító sok mindent megvenni, mert kedvezményes, de néha ugyanazon az áron és az év másik időpontjában is megtalálhatod azokat a bizonyos termékeket. Ehelyett válaszd inkább az utazási akciókat vagy az elektronikus termékekre alkalmazott kedvezményeket, amelyeket egy jó ideje már követtél, és tudod, hogy most az egyetlen lehetőség arra, hogy azokat jó áron vásárolhassad meg.

6. Ne vásárolj olyan cuccokat, amelyekre nincs szükséged

Tartsd mindig szem előtt, hogy nem minden kedvezményes, amit érdemes megvenni. Ha csak a szükséges dolgokat veszed igénybe, pénzt spórolhatsz fekete pénteken, és élvezheted a kapott ajánlatokat. Ha költségvetést tervezel, akkor hűen kövesd azt Magyarország fekete péntek akciók lejártáig!