Az Apple Store 2013-ban visszafogott Fekete Pénteket tart Magyarországon


A cikk címe akár az is lehetne, mit ne vásároljunk a Black Friday alkalmából? Az akciós termékek egy része nem is annyira akciós, igenis vannak olyan termékek, amelyeket célszerűbb közvetlenül karácsony előtt, karácsony és szilveszter között, esetleg a következő év első heteiben megvásárolni.

Az alábbi termékköröket a Daily Finance gyűjtötte csokorba, és ugyan az amerikai piacra alapozzák megfigyeléseiket, de biztosan állíthatjuk, hogy Magyarországon is meglehetősen hasonló a helyzet.

Digitális kamerák, TV-k

Minden évben a karácsonyi szezon legnépszerűbb termékei között vannak, és nem is vita, hogy a szórakoztató elektronika a listavezető a karácsonyi ajándékok között. Ha ajándékról van szó, akkor például egy 3d LED TV-nél jobbat senki sem kívánhatna magának. Mielőtt nagyon belenyúlnátok a pénztárcátokba, vagy esetleg erőn felüli hitel felvételét vállaljátok, emlékezzetek arra, hogy az új év új modelleket is hoz, így a régebbi, kifutó modelleket nagy eséllyel jóval kedvezményesebben megkapjátok, ha kicsit türelmesebbek vagytok.

A repjegyekkel is csak óvatosan

Karácsony előtt ezeknek is megnő a népszerűsége, enyhe túlzással fél Európa megindul a télből a nyárba, akár a szentestét eltölteni, akár a jól megérdemelt szabadságot eltölteni januárban vagy februárban. A Daily Finance megfigyelései alapján januárban kedvezőbb repülőjegy árakat kínálnak a légitársaságok mint a karácsony előtti hetekben, és valószínűleg ezt a trendet a jövőben is követni fogják.

Karácsonyi dekoráció

Ez elég nehéz kérdés, hiszen ki ne szeretné karácsonyi hangulatba öltöztetni az otthonát. Ha kicsit vártok, és nem Fekete Pénteken estek neki karácsonyi dekorációs készleteiteket megújítani, akkor közvetlenül a karácsony előtti napokban akár már 50%-os kedvezményeket is kínálnak a kereskedők a karácsonyi dekorációs termékeikre, hiszen ha megmarad a készletül azt legkorábban egy év múlva tudják csak elővenni.

Téli ruházat

Szerintünk nem most érdemes a téli ruhatárunkat beszerezni, kivéve természetesen ha erre igazán szükség van. Az első igazán hideg napok Magyarországon nem sokkal Fekete Péntek előtt kezdődnek, és november elején cserélik le a boltok is az őszi kollekciót a télire. Így ha nincs rá szükség, akkor várjatok január közepéig, akkor kezdődnek az igazán értékes leárazások a téli termékekre.

Hype termékek

Szintén tapasztalhatjátok, hogy az igazán trendi, népszerű, legkeresettebb “hype” termékek esetében sem működik a bűvös Black Friday kedvezmény. Amennyiben egy új játék konzolt, retina kijelzős Apple iPad-et vagy iPhone-t szeretnétek, esetleg agy Amazon Kindle eszközbe szeretnétek beruházni, akkor bizony ne számítsatok Fekete Pénteken sem, és a karácsonyi szezonban se akciós kínálatokra. Ezek a termékek annyira népszerűek, hogy így is hatalmas mennyiségeket értékesítenek belőle világszerte. Az idei, azaz 2013-as Fekete Péntek vagy Black Friday alkalmával az Apple Store nem is fekete pénteket hirdetett, hanem egy napos ingyenes szállítási akciókkal várja a vásárlóit.

foto: Apple Store