Black Friday 2014: Okostelefonból számítógép

Ha megfigyeljük a számítástechnikának a történelmét, észrevesszük azt, hogy az igen nagy méretű hardverek kicserélődtek kompaktabb szerkentyűkre, de a mostani okostelefonok egyre nagyobb kijelzővel készülnek el. A számítógép kapacitására készültek már el telefonok, de most tovább fokozódik az egész, és hamarosan megtudják, miként lehet smartphone-ból egy jól működő számítógépet összeállítani. Az ötvenöt dollárba kerülő UNITEK Y-3068 a válasz erre.

Ez egy különleges dokkoló, amivel kis méretű számítógéppé válhat az androidos okostelefonunk. Az UNITEK Y-3068 nevű USB hubot 3 darab USB 3.0-s porttal szerelték fel, és van hátul egy OTG port is, amelyhez OTG-képes telefon csatlakoztatható.

A fent említett technikai újítások révén, a phabletek korában, jól jöhet egy majdnem 8 inches nagyságú telefon, amit bele lehet helyezni (persze fektetve) a dokkolóba, és amely így jóformán monitorként szolgál. A hub elülső portjaihoz egér, billentyűzet és egy USB flash drive köthető. Az eszköz arra is használható, hogy három kölönböző hardvert (iPhone, iPad, androidos telefon, táblagép, mp4 stb.) töltsünk egyszerre. Az Y-3068 ára csupán 55 dollár. Alul megnézhetik, miket is tud ez a készülék.

A fenti írás alapjául a maszol/hvg.hu cikke szolgált.

Fotó: maszol/hvg.hu

Black Friday 2014

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=OJK5mk3yedU