Black Friday 2018: Az eMAG Black Friday akciója Magyarországon

Az eMAG egy romániai cég, amely online eladásokkal foglalkozik

 

Idáig eladott többek között:  IT felszereléseket/alkatrészeket, elektronikai, testápolási és autóipari termékeket, sportszereket, könyveket, zenét, filmeket, petshop, házi és kerti termékeket jutányos áron, elég nagy árkedvezménnyel. Az eMAG 2001-ben nyílt meg, mint online áruház, amely számítógépes rendszereket és irodai termékeket adott el.

Azóta nagyon sok külföldi támogató fektetett be ebbe az ígéretes cégbe. Így jóformán a három negyede a részvényeknek azok kezében van.  Az eMAG így nemzetközileg is fejlődésen ment keresztül: 2012-ben bővült a cég Bulgáriában, ahol a piaci részesedésnek a 60%-át képviselte. Ezt a terjeszkedést követte Magyarországon is 2013-ban, ahol a piaci részesedésnek a 10%-át érte el. Az eMAG láthatóan kifejlődött és még tovább akarják fejleszteni, hogy elérje kelet-európában azt a szintet, amit az AMAZON ért el világszerte.

Az eMAG 2011-ben vezette be a Fekete Pénteket Romániában, ahol nagy választékban lehetett vásárolni 30%-60%-os árkedvezménnyel különböző termékeket. Idén az eMAG több mint 4,5 millió eurót fog befektetni a külföldön elhelyezett részlegeibe, vagyis Magyarországon és Bulgáriában. Jelenleg az eMAG 36 millió potenciális klienst céloz meg. 2016-ban, a Wikipedias hivatkozás szerint az eMAG Black Friday-kor 1.1 millió terméket adott el, amely kb. 21 milliárd forintos forgalmat csinált. És csak Magyarországon, az eMAG oldalán található hivatkozás szerint, amely a 2016-os forgalmi adatokat vizsgálja: “Rekordszámú terméket adott el az eMAG a harmadik alkalommal megrendezett Black Friday akciója során, ezzel mindössze 5 óra alatt felülmúlta a tavalyi teljes napi eladási számait. A webáruház a nap végén 5,31 milliárd forintos forgalmat könyvelhetett el, ami 65 százalékponttal magasabb az előző évhez viszonyítva. Valamint a 2015-ben eladott 187 ezer darab termék idénre 315 ezerre nőtt”.

Ezeket a számokat figyelembe véve nagyon remélhető, hogy az eMAG Magyarországon 2018-ban újra hatalmas árkedvezménnyel fog meglepni minket az eMAG Black Friday-en (ill. Fekete Pénteken) és így majd mega-akciós árkedvezmények lesznek november 23-án.

Black Friday 2018