Találtál egy akciós ajánlatot? Azért légy résen! Néhány jó tanács Black Friday vagy Cyber Monday vásárlóknak és akcióvadászoknak egyaránt

Sokan sajnos eleve bizalmatlanok még hazánkban az online vásárlást illetően, és ugyan szerintünk egyáltalán nem lehet panaszunk a kereskedői morálra, de néhány jó tanácsot azért nem árt ha megfogadtok.

Az alábbiakra figyeljetek oda, ha kedvezményes vagy akciós ajánlatra bukkantok!

Olvassátok el figyelmesen a szöveget
Nem véletlenül mondják, hogy a részletek az apró betűs részben vannak. Nagyon sok akciót csak néhány darab termékre hirdetnek meg, így nem árt tájékozódni egy kicsit a részletekben mielőtt a kosárba teszitek a terméket.
Gyakori példák:
Akció: Ingyenes szállítási költség!
Apró-betű: csak Budapesten, vagy 15 ezer Ft vásárlási összeg felett!

Hasonlítsd össze az árakat!
Ha egy kedvezményes Black Friday vagy Fekete pénteki ajánlatra, vagy bármilyen más akciós ajánlatra bukkansz, elsőre ne dőlj be neki! Nézd meg több webáruházban vagy listázó oldalon az árakat, és csak azt követően dönts, ha meggyőződtél róla, hogy valóban az az akciós ajánlat a legkedvezményesebb számodra.

Nem vagy biztos a dolgodban? Nézd meg mit veszel meg!
Gyakran nehéz eldönteni egy hírlevél vagy szóróújság alapján, hogy az akciós ajánlat valóban olyan jó, mint ahogyan azt mondják. Ez természetes, hiszen egy-egy hírlevélben vagy reklámújságban nehéz alaposan bemutatni egy terméket. Szánd rá az időt, és mielőtt elköltesz több ezer Ft-ot egy termékere, menj el boltba, és nézd meg, hogy az valóban olyan mint amire szükséged van.

Fizess előre, vedd át személyesen!
Ennek két előnye is van. Megspórolod a sorban állást és a szállítási költséget. Főleg a karácsonyi szezonban, így Black Friday vagy Fekete Péntek alkalmával is jellemző, hogy hatalmas tumultus alakul ki a boltokban, így ezektől te mind megkímélheted magad.

Ne dőlj be a százalékos kedvezményeknek!
ha jól belegondoltok, az még kevés, hogy kiírják valamire, hogy 50% kedvezményt adnak rá. Az sokkal fontosabb hogy miből adják, hiszen a százalékos kedvezmény még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban a kedvezményt kínáló webáruházban a legolcsóbb az adott termék vagy szolgáltatás. PL. Egy adott termék ára 10 ezer Ft, amire adnak 50% kedvezményt, így nekünk az 5 ezer Ft + szállítási költségbe kerül. Ha ugyanez a terméket egy másik webáruházban 6 ezer Ft-ért árulják, és agy akció keretében ingyenesen kiszállítják, akkor az a magasabb ár ellenére jobban megéri ott megvásárolni.

Olvasd el a szabályzatokat!
Sokan nem tudják, hogy az online vásárolt termékeket 8 napon belül (hamarosan ez 14 nap lesz) minden indoklás vagy kérdezősködés nélkül kötelesek visszavenni, amennyiben saját költségünkön ezt visszajuttatjuk az eladónak. Sajnos ezzel nagyon sokan vissza is élnek, de alapvetően az online vásárlók biztonságát szolgálja. Vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjatok a garanciális feltételekről és a szállítási feltételekről is.

Fotó: Blackfriday.fm