Miket érdemes tudni a Tesco Black Friday 2018 magyarországi akciójáról?

A Tesco Black Friday 2018-ban nagy akcióra készülhet. Múlt évben is tartott akciót a bevásárlóközpont a weboldalán, amelyet az akciós-újság.hu portál reklámozott. Tudj meg többet a Tesco Black Friday 2018 akciójáról!

A Tesco rövid története:

A Tesco név a T.E. Stockwell teaszállító partnernek és az alapító Cohen nevének összevonásából származik. Egy elterjedt tévhit szerint azonban a cégnév Tessa Cohennek, az alapító Sir Jack Cohen feleségének nevéből származik. Ez azonban alaptalan, mivel az alapítónak soha nem volt Tessa nevű felesége.

A Tesco céget 1919-ben Sir Jack Cohen alapította. 21 évesen, 30 fontból kezdett bele a vállalkozásba: élelmiszereket árult a londoni East Enden egy piacon. Kitartó munkával hamarosan bővíteni kezdte az üzletet. A Tesco név először teásdobozokon jelent meg a 20-as években. Az első szupermarket 1956-ban nyílt, Maldonban.

1994-ben felvásárolta a William Low nevű skót szupermarketláncot, amivel átvette a Sainsbury’stől az első helyet a brit kiskereskedelmi piacon.

A Tesco Magyarországon:

A Tesco 1994-ben jelent meg Magyarországon, amikor felvásárolta a Global bolthálózatát. Ez a cég Magyarország északnyugati részén, főleg Győr-Moson-Sopron megyében volt elterjedt és kisebb üzleteket (S-market), valamint néhány szupermarketet üzemeltetett.

A Tesco még 1994-ben megnyitotta az első, önálló szupermarketét Szombathelyen, az Oladi lakótelepen. Kétéves bevezető időszak után 1996 novemberében nyitotta első hipermarketét a budapesti Pólus Centerben.

1997-re elkészült a második fővárosi hipermarket (a Fogarasi úton), majd 1998-ban megkezdődött az országos terjeszkedés.

A Tesco a második legnagyobb brit befektető és munkaadó Magyarországon, több mint 24 000 embernek ad munkát.

A Tesco Black Friday 2018 szereplése:

2017-ben a Tesco november 24-26. között tartotta meg a Black Friday akcióját, amelyről a az akciós-újság.hu portálon lehetett olvasni. Idén is lehet megtartja a fekete pénteki akcióját a Tesco.

Ha több információt szerzünk az idei Tesco Black Friday 2018-as akcióról, akkor majd jelentkezünk.

Addig is kövessetek minket a BlackFriday.hu oldalunkon, hogy minél többet tudhassatok meg a Fekete Pénteki akciónkról, a cikkeket is olvassátok, valamint a webáruházakat is nézegessétek az oldalunkon!

Tisztelettel, a magyaroszági Black Friday hivatalos, és első számú összegyűjtő oldala!

Forrás: wikipedia, akcios-ujsag.hu